Selamat Hari Raya (Pt 2)

Pagi raya yg agak sunyi sepi sbb hujan. Keje ku awal pagi sblm mandi, off course kena kemas meja, potong kek dan isi biskut dalam balang. Hu3x. Semalam aku citer tentang kek raya favourite aku. Selamat menjamu mata.

Dari kiri Kek Hati Pari (my mum favorite, resepi dah ditukar drpd resepi asal, Kek Lapis Cheese, Kek Lapis Kopi, Kek Lapis Masam Manis dan Kek Tembikai (bukan buat sendiri, kek tunjuk jer...)


Dari kiri ikut arah jam: Biskut Cornflakes Coklat, Almond London, Tart Nanas, Biskut Ghee dan Popia bakar (Home made. Yg paling laku hari ni biskut cornflake coklat dan almond london)

Antara semua biskut ni, Biskut cornflakes coklat la yg paling mudah dibuat. Tak perlu uli atau bakar, cuma cairkan coklat dan masukkan cornflakes, lepas tu letak dlm paper cup. Dah siap. Aku sharekan kat semua. Mana tau nanti nak buat open house dan nak tambah biskut.

Biskut Cornflakes Chocolate
Satu kotak Cornflakes (250 gm)
500 gm coklat Masakan
1 bar coklat cadburry (coklat lain pun tak pe)
Paper cup secukupnya

Cairkan coklat masakan dan coklat cadburry. (Double boil). Bila coklat dah cair masukkan cornflakes. Apabila coklat dan cornflakes dah bersatu, masukkan dlm paper cup dan tunggu sehingga coklat sejuk. Boleh dihidangkan. Tak sampai satu jam dah siap. Paling mudah dan paling disukai oleh kanak2. Boleh cuba...

Hmmm...penuh satu meja!


Aksi Cece di pagi raya. Tolong mummy yer!

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin.

YANI

No comments: